Στην «επιστροφή» των Γερμανών τουριστών ελπίζει η Κρήτη

Posted on 24 Μαρτίου 2011 by admin

Την έκτη θέση στις προτιμήσεις των Γερμανών για διακοπές τα επόμενα δέκα χρόνια καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα

που διενήργησε το Ινστιτούτο Ερευνών B.A.T. (Stiftung fυr Zukunftsfragen). Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Γερμανία και ακολουθεί η Ισπανία, ως πιο αγαπημένος προορισμός των Γερμανών για ταξίδια στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από τις τουριστικές εκθέσεις που είναι σε εξέλιξη (Μόσχα, Παρίσι), το 2011 θα είναι μία χρονιά ανόδου για τον τουρισμό της Κρήτης, αρκεί βέβαια να υπάρχει κοινωνική ηρεμία στην Ελλάδα. Αν αυτό συμβεί, οι εκπρόσωποι τουρισμού μιλούν για ένα «comeback» της Ελλάδας.

Στην έκθεση, που συμμετείχε και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκαν επαφές τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αισιόδοξα για το νομό, ενώ το περίπτερο γενικά της Κρήτης έγινε τόπος συνάντησης πολλών επαγγελματιών του νησιού με τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι η γερμανική αγορά είχε στείλει το 1999 στην Κρήτη 780.000 επισκέπτες, αλλά στα επόμενα χρόνια έβαζε πάντα αρνητικό πρόσημο στην μεταβολή και έτσι φτάσαμε στο 2010 στους 411.000 (πτώση της τάξης 48% περίπου), σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ.

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, «η Γερμανική αγορά είναι πρώτη στην κατάταξη των τροφοδοτριών του κρητικού τουρισμού και γι’ αυτό το λόγο μας ενδιαφέρουν οι τάσεις και οι προοπτικές της. Η οικονομική ανάκαμψη της Γερμανίας θα έχει ως αποτέλεσμα και τη σημαντική αύξηση των ταξιδιωτικών δαπανών των Γερμανών το 2011».

Η τουριστική κίνηση λοιπόν, για τα ταξίδια διακοπών το καλοκαίρι εμφανίζεται πολλά υποσχόμενη, ενώ τα θετικά μηνύματα, εφόσον βέβαια όλα κυλήσουν ομαλά, προδικάζουν καινούργιο ρεκόρ ανάπτυξης της γερμανικής τουριστικής αγοράς.

Ακόμα και οι συντηρητικοί αναλυτές της τουριστικής αγοράς, όπως ενημερώνουν οι συμμετέχοντες στην έκθεση της Γερμανίας, είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι και προβλέπουν αύξηση σε όλους τους προορισμούς που θα τηρήσουν πειθαρχημένη τιμολογιακή πολιτική.

skai.gr

1 Comments For This Post

  1. Grigoris georgiadis Says:

    klao gia ton toyrismo mas http://www.synergy.com.gr

Leave a Reply

Advertise Here
Advertise Here

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

  • 132918Συνολικοί επισκέπτες: