Δύο ακόμα μονάδες της Κρήτης στη … μάχη κατά της Λίβυης

Posted on 22 Μαρτίου 2011 by admin

Oι δύο Σμηναρχίες Μάχης στο νομό Ηρακλείου, άμεσα η 126 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και σε εφεδρεία η 133 του Καστελλίου

φέρεται να μπαίνουν σταδιακά στη … μάχη υποστήριξης των συμμαχικών δυνάμεων  για τις επιθέσεις τους στη Λίβυη.

Αυτό γιατί τις επόμενες μέρες όπως αναφέρει και το onalert.gr αναμένεται να υποβληθούν ακόμα αιτήματα για την άφιξη 60 ως 100 συμμαχικών αεροπλάνων στην Ελλάδα. Ήδη έχουν τεθεί στη διάθεση των συμμάχων από τις προηγούμενες μέρες η Σούδα, το Άκτιο και η Ανδραβίδα. Ωστόσο εκτιμάται ότι δεν επαρκούν και φαίνεται να συζητείται να τεθούν στη διάθεση των συμμάχων το Καστέλλι, η Άραξος και η Τανάγρα.

Όσον αφορά στις 126 Σμηναρχία Μάχης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει τεθεί σε επιφυλακή από τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου εξαιτίας της «φιλοξενίας» σε αυτήν των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 και Tor-M1. Σήμερα εξάλλου  αναμένονται στη Σούδα τα έξι Mirage 2000 από το Κατάρ, τα οποία θα συνοδεύονται και από ένα μεταγωγικό C-130. Η έλευσή τους είναι σημαδιακή. Πρόκειται για τα πρώτα αεροσκάφη αραβικής χώρας που εντάσσονται στη «συμμαχία των προθύμων». Αναμένεται να ακολουθήσουν τα 24 μαχητικά (12 Mirage και 12 F-16) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Νότια της Κρήτης αναμένεται και το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle,με 14 Rafale τα οποία θα κάνουν βομβαρδισμούς στη Λιβύη.

Στη Σούδα έφθασαν έξι νορβηγικά F-16 ενώ χθες το βράδυ απογειώθηκαν από τον Άραξο τα τέσσερα από τα συνολικά οκτώ βελγικά F-16 ,για τη πρώτη αποστολή τους στη Λιβύη. Η πτήση των Βέλγων ,ήταν αποστολή αναγνώρισης κι όχι βομβαρδισμού, αλλά ήταν η πρώτη πτήση ξένων μαχητικών που ξεκίνησε από ελληνική βάση. Θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη.

Leave a Reply

Advertise Here
Advertise Here

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

  • 130810Συνολικοί επισκέπτες: