Categorized | ta-themata, Κόσμος

20 Γαλλικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τώρα τη ΛΙβύη

Posted on 19 Μαρτίου 2011 by admin

Στις 6.45  το απόγευμα ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί από Γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη σε χερσαίους στόχους στη Βεγγάζη. Πρόκειται για

τα αεροσκάφη που νωρίτερα έκαναν αναγνωριστικές πτήσεις.

Ώρα 19.20 Δεύτερο κύμα γαλλικών  αεροπορικών επιθέσεων

Σύμφωνα με το Al Jazeera, γαλλικά αεροσκάφη κατέστρεψαν 4 λιβυκά τανκς, νοτιοδυτικά της Βεγγάζης.

Ώρα 19.15 Σε εξέλιξη ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης από συμμαχικά πλοία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση των συμμαχικών δυνάμεων στη Λιβύη. Ο πρώτος στόχος των γαλλικών αεροσκαφών που επιχειρούν στη Λιβύη, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την προστασία των Λίβυων πολιτών επετεύχθη με την καταστροφή ενός στρατιωτικού οχήματος όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Άμυνας, Λοράν Τεσέρ.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας ανέφερε από την πλευρά του ότι στην επιχείρηση μετέχουν περίπου 20 αεροσκάφη που δρουν σε μια ακτίνα 100-150 χιλιομέτρων γύρω από την ανατολική πόλη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων.

Το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ θα αναχωρήσει για τη Λιβύη αύριο Κυριακή το πρωί ενώ σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο πρόκειται να συσταθεί αμέσως επιτελικό κέντρο της κεντρικής διοίκησης για τις επιχειρήσεις στη Λιβύη.
Οι βομβαρδισμοί άρχισαν λίγες ώρες αφότου ηγέτες της Δύσης και του Αραβικού κόσμου συναντήθηκαν στο Παρίσι για να συντονίσουν το σχέδιο δράσης ενάντια στον Καντάφι.
Νωρίτερα οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Καντάφι επιτέθηκαν στο προπύργιο των ανταρτών στη Βεγγάζη, πληροφορία που διέψευσε όμως η κυβέρνηση της Λιβύης.
Στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν περισσότερα από 100 αεροσκάφη. Τα βρετανικά αεροσκάφη θα επιτελούν διάφορες λειτουργίες, ενώ RAF Tornadoes θα επιτίθενται σε στόχους στην ξηρά, ενώ αεροσκάφη τύπου Awacs και Sentinel R1s θα συμβάλλουν στην αναγνώριση στόχων.

Η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε νωρίτερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν χρήση των μοναδικών ικανοτήτων τους να ενισχύσουν τη ζώνη αποκλεισμού προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση θα έβαζε σε κίνδυνο ακόμα περισσότερους πολίτες. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι ΗΠΑ δεν θα αποστείλουν χερσαίες δυνάμεις στη Λιβύη.

Την άρνηση της να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις εξέφρασε νωρίτερα από το Παρίσι η Άγγελα Μέρκελ ενώ ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι προς το παρόν η Ιταλία θα παράσχει μόνο τις επτά αεροπορικές της βάσεις για την στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λιβύης αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και στις αεροπορικές επιδρομές αν χρειαστεί.
Πληροφορίες που φτάνουν από τη Βεγγάζη κάνουν λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την περιοχή και κατευθύνονται στα σύνορα με την Αίγυπτο. Το κέντρο προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών πάντως είναι σε ετοιμότητα να δεχτεί 200.000 ανθρώπους, ενώ ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι ο κόσμος πρέπει να μιλήσει με μια φωνή στο θέμα της Λιβύης.

1 Comments For This Post

  1. Δελλαμάνης Παναγιώτης Says:

    Τα πετρέλαια και τίποτα άλλο δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει ….. τους συμμάχους. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπράξει δεκαετίες τώρα η Αμερική η Αγγλία και η Γαλία δεν τους συγκίνησαν???????? για να τους σταματήσουν και να επέμβουν. Είμαι στεναχωρημένος και απελπισμένος με την παραπληροφόρηση που μας ποτίζουν όλοι αυτοί οι κάφροι και τα καφροκανάλια τους. Δεν έχει κανείς άποψη από αυτά τα ρεμάλια της δημοσιογραφίας??????? και να τους τα πει live την ώρα που τα μεταδίδουν?????????? ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΞΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ καθίκια.

Leave a Reply

Advertise Here
Advertise Here

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

  • 128653Συνολικοί επισκέπτες: