Στα σκαριά χτύπημα στη Λίβυη – Σε ετοιμότητα η Σούδα

Posted on 18 Μαρτίου 2011 by admin

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες για επικείμενο χτύπημα των συμμαχικών δυνάμεων στη Λίβυη με την Κρήτη να παίζει

«πρωταγωνιστικό» ρόλο στην υπόθεση.Θέμα χρόνου είναι η επίθεση στη  Λίβυη από τις συμμαχικές δυνάμεις όπως υποστηρίζει σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ το onalert.gr, ενώ όπως αναφέρει το Flashnews.gr αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η βάση της Σούδας.

Στο ρεπορτάζ του onalert.gr αναλυτικά αναφέρεται:

«Όλα είναι έτοιμα για να γίνει πράξη ο αεροπορικός αποκλεισμός του Καντάφι. Οι συμμαχικές δυνάμεις φέρνουν στη Μεσόγειο τεράστια δύναμη πυρός και όλες η βάσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία είναι σε κατάσταση συναγερμού, ενώ  δεν αποκλείεται χτύπημα και μέσα στο σαββατοκύριακο.

Το αρχικό σχέδιο των συμμάχων προβλέπει υπερπτήσεις αεροπλάνων awacs και kc-135 πάνω από τον εναέριο χώρο της χώρας αυτής. Θα καταγραφούν ένας προς ένα όλες οι βάσεις και οι στόχοι της αεράμυνας και στη συνέχεια τα ιπτάμενα ραντάρ θα “τυφλώσουν” τα λιβυκά ραντάρ και τις λιβυκές επικοινωνίες.
Μέχρι τότε στα ανοιχτά της Λιβύης θα έχουν φτάσει δύο αεροπλανοφόρα. Ένα Αμερικάνικο και ένα γαλλικό που θα συνοδεύονται από πλοία επιφανείας (φρεγάτες και αντιτορπιλικά) και υποβρύχια.
Οι Αμερικάνοι στο αεροπλανοφόρο τους θα έχουν πανέτοιμα τα F-18, τα F-14, ενώ από τη Μάλτα θα απογειώνονται F-16.
Από το Γαλλικό αεροπλανοφόρο θα επιχειρούν τα Ραφάλ και τα Μιράζ 2000 θα ακολουθούν.
Οι πρώτοι στόχοι που θα πληγούν θα είναι η αντιαεροπορική αεράμυνα και τα αεροδρόμια του Καντάφι και στη συνέχεια ότι οι σύμμαχοι κρίνουν αναγκαίο.

Η Βάση της Σούδας θα παίξει σημαντικότατο ρόλο στην τεχνική υποστήριξη και τις επικοινωνίες των συμμάχων

Ο ΟΗΕ στο ψήφισμα του δίνει σημαντικό βάρος στον Αραβικό κόσμο και για πρώτη φορά από ότι φαίνεται θα έχουν άμεση εμπλοκή και Άραβες εναντίον του Καντάφι.
Ήδη 25 F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχουν φτάσει στη Μάλτα και είναι έτοιμα να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό, ενώ Κατάρ και Αίγυπτος είναι θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Πάντως να διευκρινίσουμε ότι τουλάχιστον σε πρώτη φάση οι επιθέσεις δεν θα γίνουν κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, αφού το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τονίζει ότι κάθε χώρα μεμονωμένα μπορεί να συμμετάσχει στον αποκλεισμό.»

Leave a Reply

Advertise Here
Advertise Here

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

  • 124031Συνολικοί επισκέπτες: