Αίτημα της Super League για πρωτάθλημα με 18 ομάδες !

Προκειμένου να ικανοποιηθούν Λάρισα, Σέρρες, Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να στείλει προς έγκριση στην ΕΠΟ απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι ομάδες στο πρωτάθλημα από 16 γίνονται 18!

Με αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται τόσο ο ΚΑΠ όσο και ο αθλητικός νόμος και φυσικά προκαλείται το κοινό αίσθημα και εμπαίζεται ο φίλαθλος κόσμος.

Πρόκειται αναμφίβολα για απόφαση-σενάριο για επιθεώρηση στο Δελφινάριο με πρωταγωνιστές όλους όλους συμμετέχουν στην λήψη της. Σίγουρα κερδίζει και μια θέση στις υποψηφιότητες πρωτότυπου σεναρίου, αφού δεν έχει γίνει ποτέ ξανά σε καμία σοβαρή χώρα που πέρασε ένα θερμότατο καλοκαίρι με αποκαλύψεις για στημένους αγώνες να επιβραβεύει με τέτοιο τρόπο ομάδες που εμπλέκονται.

Η ανακοίνωση της Super League

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 21/10/2011 και ώρα 14:00

Στο σημερινό Δ.Σ. παρέστησαν εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΛ, Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός.

Σε συνέχεια κοινού αιτήματος των εν λόγω ΠΑΕ για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε όπως υποβάλλει το αίτημα αυτό στην ΕΠΟ, σε συνάντηση που θα διεξαχθεί εντός των επόμενων ημερών.

Το… παρασκήνιο

Τέσσερις ομάδες έριζαν για τις 2 θέσεις. Η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός, η Δόξα Δράμας και ο Λεβαδειακός.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν από όλες τις πλευρές ήταν τεράστιες και επειδή δεν έβγαινε άκρη, μετά από παρότρυνση οι τέσσερις αυτές ομάδες κατέθεσαν πρόταση στη Super League το βράδυ της Δευτέρας οι 16 ομάδες να γίνουν 18!

Η Super League την ίδια μέρα ενημέρωσε την ΕΠΟ και στη συνέχεια άναψε το “πράσινο φως”, προκειμένου η πρόταση να κατατεθεί και επισήμως στο δ.σ. της Τρίτης (σ.σ. χθες).

Εκεί, λοιπόν, όταν τέθηκε το θέμα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός συμφώνησαν και η πρόταση πέρασε.

Η μοναδική ένσταση υπήρξε από τον δικηγόρο της Δόξας Δράμας, ο οποίος προειδοποίησε ότι μπορεί κάποιες ομάδες από τη β΄εθνική να προσφύγουν κατά της Λάρισας και του Πανσερραϊκού, θεωρώντας ότι αυτές έχουν δικαίωμα να “ανέβουν” και όχι οι δύο να παραμείνουν.

Θα πρέπει να πούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση που ψηφίστηκε από το δ.σ. της Super League ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ τόσο τον ΚΑΠ όσο και τον αθλητικό νόμο που αναφέρει κατηγορηματικά ότι: “Σε περίπτωση αύξησης ή μείωσης των ομάδων η απόφαση αυτή εφαρμόζεται από την μεθεπόμενη χρονιά”. Νόμος που ισχύει για να αποφεύγονται τέτοιου είδους φαινόμενα.

Η επόμενη μέρα και οι προϋποθέσεις

Τι πρέπει να γίνει για να εφαρμοστεί η απόφαση κωμωδία; Πρέπει να συμβούν τρία πράγματα:

1)Πρέπει να συμφωνήσει η NOVA. Το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχει αντίρρηση, αρκεί να δείχνει παιχνίδι την Τετάρτη και ένα ακόμα, είτε την Παρασκευή είτε τη Δευτέρα. Δηλαδή να έχει μετάδοση αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος τέσσερις φορές την εβδομάδα.

2) Πρέπει να νομιμοποιήσει το αίτημα η ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία προς το παρόν τουλάχιστον δεν δείχνει αντίθετη. Ήταν ενήμερη, άλλωστε, για το θέμα.

3) Πρέπει να βρεθεί τεχνικά τρόπος, ώστε να γίνει ξανά η κλήρωση. Ήδη υπάρχει ένα πλάνο, που λέει ότι οι 2 από τις τέσσερις ομάδες θα μπουν στη θέση της Α ΟΜΑΔΑΣ και της Β’ ΟΜΑΔΑΣ και μόλις γίνει αυτό οι άλλες δύο θα μπουν σε μια κλήρωση με τις 16 ομάδες για να δουν με ποια σειρά θα τις αντιμετωπίσουν και θα αγωνίζονται Τετάρτη.

Πηγή: www.soccerplus.gr 

 

Δημοσιεύτηκε στις Οκτ 19 2011. Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένος σχετικά με αυτό το άρθρο μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να κάνετε ένα σχόλιο σε αυτό το άρθρο

MHNYMA

GPOiNT

Αναζήτηση

Αναζήτηση ανά ημερομηνία
Αναζήτηση ανά κατηγορία
Αναζήτηση με το Google

Photo Gallery

Σύνδεση | Designed by Fabrica Design Studio