Για γέλια το σκεπτικό αθώωσης του Λεβαδειακού

Ότι η αθλητική δικαιοσύνη δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στην υπόθεση των στημένων αγώνων, είναι ξεκάθαρο, κυρίως με τις αλλεπάλληλες αθωωτικές αποφάσεις από την Επιτροπή Εφέσεων. Ωστόσο, διαβάζοντας το σκεπτικό της αθώωσης του Λεβαδειακού από την πειθαρχική της Football League, συνειδητοποιεί κανείς ότι η αθλητική δικαιοσύνη μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό της! Πλήθος οι ανακρίβειες και οι αυθαίρετοι συνειρμοί που καθιστούν διάτρητο το σκεπτικό!

Μεταξύ άλλων, η πειθαρχική επιτροπή της Football League αναφέρει στο σκεπτικό της πως η UEFA δεν έχει συμπεριλάβει την αναμέτρηση Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4 στους φακέλους της με τα ύποπτα παιχνίδια. Είναι απορίας άξιο πώς έμπειροι δικαστές υπέπεσαν σε τέτοιο λάθος. Το εν λόγω ματς, όχι απλά υπάρχει στους περίφημους φακέλους, αλλά έχει χαρακτηριστεί και «σοβαρά ύποπτο»!

Στην έκθεση της UEFA, μάλιστα, αναφέρεται: «Οι υποψίες για νίκη του Λεβαδειακού επιβεβαιώθηκαν. Δεν μπορεί να εξηγηθεί η υποστήριξη προς τον Λεβαδειακό (σ.σ. χαμηλές αποδόσεις στο «διπλό» ακόμα και όταν έχανε με 2-0 και 2-1) παρά μόνο αν οι μπουκμέικερ ήταν ενήμεροι για τη νίκη του Λεβαδειακού πριν από την έναρξη του αγώνα. Το σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης εντόπισε κατάφωρη χειραγώγηση στον ζωντανό στοιχηματισμό στις εταιρείες Εxpekt και Betfair με εξασφαλισμένο κέρδος για όσους ύποπτα εμπιστεύτηκαν τη νίκη του Λεβαδειακού. Το ύποπτο ιστορικό της Ηλιούπολης πρέπει να ληφθεί υπόψη. Υπήρξαν πιθανόν πρόσωπα στις δύο ομάδες που ήταν ενήμερα για χειραγώγηση από τη στιγμή που η Ηλιούπολη προηγήθηκε με 2-0. Φήμες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Κομπότης και ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης Τσακογιάννης χειραγώγησαν το παιχνίδι».

Σε άλλο σημείο του σκεπτικού της πειθαρχικής επιτροπής, τονίζεται πως οι Ασιάτες μπουκμέικερς δεν έβαλαν το ματς για στοιχηματισμό. Αυτό, τα μέλη της πειθαρχικής το θεωρούν… αθωωτικό(!) για τον Λεβαδειακό, ενώ η UEFA στην έκθεση της λέει χαρακτηριστικά: «Οι Ασιάτες μπουκμέικερ δεν έβαλαν το παιχνίδι στα κουπόνια τους, εν αντιθέσει με το Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα που διεξήχθη την ίδια ημέρα και συμπεριλήφθηκε. Η απουσία του αγώνα από την ασιατική αγορά είναι ύποπτη και οδηγεί σε ανησυχία για την ασφάλεια του αγώνα»!

Σε άλλο σημείο του σκεπτικού, η πειθαρχική δεν κάνει δεκτά τα όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της ασφάλειας, αναφορικά με πιθανή συνάντηση Κομπότη-Τσακογιάννη στη Λιβαδειά. Η επιχειρηματολογία… «σκοτώνει»: «Δεν στέκει στην κοινή λογική μια τέτοια συνάντηση να λάβει χώρα στη Λιβαδειά και μάλιστα παραμονή του αγώνα όπου θα γινόταν αντιληπτοί, λόγω του στενού περιβάλλοντος, τη στιγμή που μπορούσαν οι Τσακογιάννης και Κομπότης να συναντηθούν στην μεγαλούπολη Αθήνα δεδομένου ότι και οι δύο κατοικούν στην περιοχή της Αττικής»!

Ο Λεβαδειακός, βέβαια, φαίνεται πως αθωώνεται και λόγω… αέρα! Διαβάστε τι αναφέρει το σκεπτικό: «Το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός έβαλε γκολ και είχε δοκάρι δεν σημαίνει ότι οι παίχτες του δεν επεδίωκαν το αποτέλεσμα διότι στο ημίχρονο είχαν κόντρα τον αέρα. Έπαιζε από την αρχή επιθετικά για να πετύχει γκολ, μάλιστα ο τερματοφύλακας και οι αμυντικοί της αντίπαλης ομάδας έκαναν σωτήριες αποκρούσεις… Οι προσπάθειες των παικτών του Λεβαδειακού, οι οποίες ήταν επίμονες για την επίτευξη σκορ από την αρχή του αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο τελεσφόρησαν δεδομένου ότι –σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο- στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαν κόντρα τον άνεμο»!

Εξάλλου, η πειθαρχική επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την φράση του Αλέξη Κούγια κατά την κατάθεση του.. «δεν θέλω να πιστέψω ότι ο Κομπότης έστησε το παιχνίδι» και τη θεωρεί προφανώς καθοριστική για την αθώωση του προέδρου του Λεβαδειακού.

Μετά και την ανακοίνωση του σκεπτικού, αναμένεται η επόμενη κίνηση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, που είναι πολύ πιθανό πλέον να ασκήσει έφεση.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Δημοσιεύτηκε στις Οκτ 17 2011. Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένος σχετικά με αυτό το άρθρο μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να κάνετε ένα σχόλιο σε αυτό το άρθρο

MHNYMA

GPOiNT

Αναζήτηση

Αναζήτηση ανά ημερομηνία
Αναζήτηση ανά κατηγορία
Αναζήτηση με το Google

Photo Gallery

Σύνδεση | Designed by Fabrica Design Studio