Τα νοσοκομεία πιο επικίνδυνα από τα αεροπλάνα!

Μια νέα μελέτη που έγινε για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρει ότι είναι πιο επικίνδυνη για την ζωή ενός ανθρώπου η επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο από ένα ταξίδι με αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την έρευνα αν κάποιος πάει σε κάποιο νοσοκομείο για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει οι πιθανότητες μιας λάθος διάγνωσης, άλλου ιατρικού λάθους ή μίας λοίμωξης που θα «κολλήσει» εκεί είναι περίπου μία στις δέκα και μια φορά στις 300 αυτό θα αποδειχθεί θανάσιμο. Αντίστοιχα οι πιθανότητες να χάσει κάποιος την ζωή του ταξιδεύοντας με αεροσκάφος είναι μια στα δέκα εκατομμύρια.

Δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής

Η μελέτη κάνει λόγο για έλλειψη επαγγελματισμού και υπευθυνότητας από πλευράς του νοσηλευτικού προσωπικού το οποίο δεν ακολουθεί τους κανόνες υγιεινής. Ανά κάθε 100 άτομα που νοσηλεύονται σε κάποιο νοσοκομείο τα επτά στις ανεπτυγμένες χώρες και τα δέκα στις αναπτυσσόμενες θα προσβληθούν εκεί από κάποια λοίμωξη.

Σύμφωνα με την μελέτη το 50% των λοιμώξεων που προκαλούνται στους ασθενείς εντός των νοσοκομείων θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν το νοσηλευτικό προσωπικό έκανε τις πλέον απλές αλλά επιβεβλημένες κινήσεις υγιεινής προτού έλθει σε επαφή με έναν ασθενή _ όπως π.χ. το να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό ή να τα καθαρίζουν με κάποιο διάλυμα απολύμανσης.

Η μελέτη επιβεβαιώνει επίσης την έτσι και αλλιώς διαπιστωμένη από το παρελθόν αυξημένη επικινδυνότητα της παραμονής για μεγάλο διάστημα σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων παραγόντων πρόκλησης λοιμώξεων στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται σύμφωνα με την μελέτη οι καθετήρες και τα συστήματα αερισμού.

πηγή: tovima.gr

Δημοσιεύτηκε στις Οκτ 30 2011. Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένος σχετικά με αυτό το άρθρο μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να κάνετε ένα σχόλιο σε αυτό το άρθρο

MHNYMA

GPOiNT

Αναζήτηση

Αναζήτηση ανά ημερομηνία
Αναζήτηση ανά κατηγορία
Αναζήτηση με το Google

Photo Gallery

Σύνδεση | Designed by Fabrica Design Studio