Βίαιες συγκρούσεις και τραυματίες στο κέντρο της Αθήνας- «Πρωταγωνιστές» οι κουκουλοφόροι

Πετροπόλεμος και ξύλο ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και μέλη του ΠΑΜΕ μπροστά από τη Βουλή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

υπάρχουν και τραυματίες τόσο από τις συμπλοκές, όσο και από τους διαδηλωτές που τρέχουν να απομακρυνθούν.

Τα επεισόδια σε βάρος διαδηλωτών ξεκίνησαν οι κουκουλοφόροι στις 2.30 σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της τεράστιας συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας, στη δεύτερη ημέρα της πανελλαδικής απεργίας. Οι δράστες επιτέθηκαν στα μέλη ΠΑΜΕ που περιφρουρούσαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας τους, ενώ στο Μοναστηράκι μία ομάδα αγώστων πυρπόλησε με βόμβα μολοτοφ μία μοτοσικλέτα.

 

Οι κουκουλοφόροι δεν ήταν περισσότεροι από τριακόσιοι, οι οποίοι βγήκαν ξαφνικά στην οδό Σταδίου και επιτέθηκαν στα μέλη της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, με στόχο να σπάσουν την περιφρούρηση έξω από τη Βουλή και να συμπλακούν απευθείας με τους αστυνομικούς.

 

Τα περισσότερα επεισόδια σημειώθηκαν στη συμβολή της Βασιλέως Γεωργίου και Αμαλίας.

 

Το ΠΑΜΕ κάλεσε τον κόσμο να περιφρουρήσει την εκδήλωση, να μην αποχωρήσει και, παράλληλα, να απομονώσει τους ταραξίες. Παρά τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων, τα μέλη της περιφρούρησης της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ πέτυχαν σε πολλές περιπτώσεις να απωθήσουν τους επιτιθέμενους. Όση ώρα διαρκούσαν τα επεισόδια που προκάλεσαν οι ταραξίες, οι αστυνομικοί τηρούσαν στάση αναμονής.

 

Οι αστυνομικοί επενέβησαν στις 3.20 το μεσημέρι, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος,όπου είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός κουκουλοφόρων. Για να τους διαλύσουν έκαναν χρήση χημικών και πέτυχαν να τους απωθήσουν.

Δεκάδες τραυματίες από τις βίαιες συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας

 

Οι κουκουλοφόροι υποχώρησαν προς την οδό Φιλελλήνων, όπου άρχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών. Για λίγη ώρα, η συμβολή των οδών Φιλελλήλων και Μητροπόλεως μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Δεκάδες τραυματίες από τις βίαιες συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας

 

Οι τραυματίες από τις συγκρούσεις είναι αρκετοί, ενώ από τα μεγάφωνα ακούστηκαν πολλές φορές εκκλήσεις για ιατρική βοήθεια σε άτομα που έφεραν σοβαρά τραύματα.

 

Στο Μοναστηράκι οι εμπρηστές, όπως έγινε γνωστό, βγήκαν από τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ και ήταν εξοπλισμένοι με βόμβες μολότοφ και καδρόνια.

Δεκάδες τραυματίες από τις βίαιες συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας

 

Τα επεισόδια κόπασαν λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα και ασθενοφόρα μπόρεσαν να μπούν στην πλατεία Συντάγματος, απ΄ όπου παρέλαβαν τους τραυματίες.

 

Εν τω μεταξύ, την ίδια ώρα χιλιάδες διαδηλωτές είχαν κατακλύσει το Σύνταγμα, την κάτω πλευρά της πλατείας και τους κάθετους σε αυτή δρόμους. Μόλις ξέσπασαν τα επεισόδια σταμάτησαν να διαδηλώνουν και συνέχισαν όταν κόπασαν.

 

Οι ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ακροβολισμένες σε διάφορες περιοχές του κέντρου, καθώς και στον φράχτη της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, όχι όμως μπροστά από το Κοινοβούλιο.

Δημοσιεύτηκε στις Οκτ 20 2011. Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένος σχετικά με αυτό το άρθρο μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να κάνετε ένα σχόλιο σε αυτό το άρθρο

MHNYMA

GPOiNT

Αναζήτηση

Αναζήτηση ανά ημερομηνία
Αναζήτηση ανά κατηγορία
Αναζήτηση με το Google

Photo Gallery

Σύνδεση | Designed by Fabrica Design Studio