Νεκροί 3.000 άνθρωποι σε επτά μήνες στη Συρία

Τους 3.000 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Συρία κατά τη διάρκεια των αναταραχών του τελευταίου επταμήνου, όπως προκύπτει από τον απολογισμό που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Η Ύπατη Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι επισήμανε ότι τουλάχιστον 187 παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς και ότι εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μόνο τις τελευταίες δέκα ημέρες. Η Πιλάι έκανε λόγο για «ανελέητη καταστολή» που απειλεί να εξελιχθεί σε «κανονικό εμφύλιο πόλεμο».

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Ρούπερτ Κόλβιλ πρόσθεσε ότι εκατοντάδες Σύροι βρίσκονται υπό κράτηση και έχουν υποστεί βασανιστήρια ή έχουν εξαφανιστεί. Είπε ακόμα ότι η διπλωματία μέχρι στιγμής «δεν παράγει αποτελέσματα και άνθρωποι εξακολουθούν να σκοτώνονται κάθε μέρα».

Η κυβέρνηση της Δαμασκού κατηγορεί «συμμορίες τρομοκρατών» για τις αναταραχές και υποστηρίζει ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 1.100 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Δημοσιεύτηκε στις Οκτ 15 2011. Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένος σχετικά με αυτό το άρθρο μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να κάνετε ένα σχόλιο σε αυτό το άρθρο

MHNYMA

GPOiNT

Αναζήτηση

Αναζήτηση ανά ημερομηνία
Αναζήτηση ανά κατηγορία
Αναζήτηση με το Google

Photo Gallery

Σύνδεση | Designed by Fabrica Design Studio