Ο ήλιος ευθύνεται για τους παγωμένους χειμώνες

Ο ηλιακός κύκλος θα μπορούσε να σχετίζεται με τη θέρμανση και την ψύξη του πλανήτη μας σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες στους Ευρωπαϊκούς χειμώνες είναι πιθανό να οφείλονται στην ηλιακή δραστηριότητα κατά το πρόσφατο παρελθόν, όπως του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2010, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.

Στην εργασία τους που δημοσιεύθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2011 στο περιοδικό Nature Geoscience, η ομάδα έρευνας στο Hadley Centre, του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης σε συνεργασία με το Imperial College υποστηρίζουν ότι η συσχέτιση μεταξύ των δύο είναι πολύ ισχυρή για να είναι απλά μια σύμπτωση.

Οι συγγραφείς σπεύδουν να προσθέσουν ότι το αποτέλεσμα δεν είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη ή η ψύξη της Γης. Οι ψυχρές θερμοκρασίες της Βόρειας Ευρώπης αντισταθμίζονται από τις θερμότερες που προέρχονται από τον νότο, ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία καθαρή μεταβολή της θερμοκρασίας της Γης, κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Πηγή: proho.gr

Δημοσιεύτηκε στις Οκτ 11 2011. Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένος σχετικά με αυτό το άρθρο μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να κάνετε ένα σχόλιο σε αυτό το άρθρο

MHNYMA

GPOiNT

Αναζήτηση

Αναζήτηση ανά ημερομηνία
Αναζήτηση ανά κατηγορία
Αναζήτηση με το Google

Photo Gallery

Σύνδεση | Designed by Fabrica Design Studio