K.Kρεμμύδας:Γεωπόνος-βιοκαλλιεργητής φέρνει κηπευτικά στην πόρτα σας!

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να παραλαμβάνετε στο σπίτι σας τα λαχανικά της εβδομάδας; Προφανώς και με τους σύγχρονους ρυθμούς

ζωής θα ήταν εξυπηρετικό. Κυρίως όμως θα ήταν υγιεινό, αφού ο αγρότης που τα καλλιεργεί στην Κίσσαμο των Χανίων, και εφαρμόζει πρωτοποριακά τη μέθοδο του ντιλίβερι καλλιεργεί μόνο βιολογικά προϊόντα! Ο 42χρονος σήμερα αγρότης, με καταγωγή από την Λάρισα, Κώστας Κρεμμύδας, με καταγωγή από την Λάρισα, και μόνιμος πλέον κάτοικος Κρήτης δεν είναι ένας απλός αγρότης. Γεωπόνος με πολυετείς σπουδές τόσο στην Ελλάδα (Λάρισα), όσο και στην Ευρώπη (Σκωτία), ο Κώστας Κρεμμύδας είναι ένας απόλυτα καταρτισμένος καλλιεργητής. Μετακόμισε στην Κρήτη, στο Καστέλι Κισσάμου, το 1997, και ξεκίνησε την παραγωγή βιολογικών κηπευτικών σε θερμοκηπευτικές και υπαίθριες καλλιέργειες, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα.

 

O Kώστας Κρεμμύδας μέσα στο θερμοκήπιο του

Ο ίδιος μίλησε πρόσφατα στο in,gr εξηγώντας τι τον έλκυσε στην βιολογική γεωργία και πως προέκυψε η επιχείρηση αποστολής κηπευτικών και άλλων προϊόντων, μέσα και από την εμπειρία του στη Βρετανία: Λίγο καιρό μετά από την μετακίνησή μου στην Κρήτη αποφάσισα να ασχοληθώ με τις καλλιέργειες καθώς μου άρεσε ιδιαίτερα και η συγκεκριμένη δουλειά όπως και ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής. Νοίκιασα χωράφια και έστησα θερμοκήπια. «Ξεκίνησα να καλλιεργώ βιολογικά από την αρχή της ενασχόλησής μου με την γεωργία παρ’ όλο που η γνώση και η εμπειρία τότε ήταν περιορισμένη και δύσκολα την έβρισκες. Μολονότι αντιμετώπιζα αρκετές δυσκολίες είχα αποφασίσει να ασχοληθώ με την βιολογική γεωργία καθώς λόγω της τότε εργασίας μου, επισκεπτόμουν συστηματικά συμβατικά θερμοκήπια. Στις επισκέψεις αυτές έβλεπα τις επιβαρύνσεις με χημικά στα προϊόντα αλλά κυρίως στους παραγωγούς που τα εφάρμοζαν. Παρ’ όλο που ήθελα να ασχοληθώ με την γεωργία, πραγματικά δεν ήθελα να ασχοληθώ με τα χημικά. Επηρεασμένος και από κάποιους πιο παλιούς πρωτοπόρους βιοκαλλιεργητές κατέληξα να καλλιεργώ βιολογικά.

 

Το ενδιαφέρον που μου προκάλεσε ο βιολογικός τρόπος καλλιέργειας με έκανε να θέλω να εμβαθύνω τη γνώση μου στο συγκεκριμένο τομέα. Έτσι αποφάσισα να κάνω περαιτέρω σπουδές στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Πρωτοπόροι στη βιολογική γεωργία ήταν οι Γερμανοί και οι Βρετανοί. Κατέληξα στην Σκωτία (λόγω γλώσσας, δεν ήξερα Γερμανικά) όπου έκανα MSc στη Βιολογική Γεωργία».

 

 

Σε αυτή τη μορφή έρχονται τα κηπευτικά στο σπίτι σας

Το ντιλίβερι

 

Εξηγώντας πώς ξεκίνησε και υλοποιήθηκε η ιδέα για το ντιλίβερι των βιολογικών προϊόντων ο κ.Κρεμμύδας λέει: «Στην Βρετανία ήρθα σε επαφή (εκτός από βιοκαλλιεργητές και εμπόρους βιολογικών) και με εναλλακτικούς τρόπους εμπορίου. Ένας από αυτούς ήταν το Box scheme. Το «κουτί». Σκέφτηκα ότι οι ρυθμοί ζωής στην σύγχρονη πόλη πιθανώς να ευνοούσαν την ανάπτυξη μιας παρόμοιας μορφής εμπορίου και στην Ελλάδα. Αποφάσισα λοιπόν να πάρω την ιδέα από εκεί και να την προσαρμόζω εδώ βασιζόμενος πάντα στην παραγωγή μου και στους φίλους μου.

Η λογική του εγχειρήματος έχει να κάνει με την παράδοση των εβδομαδιαίων οικογενειακών αναγκών σε βιολογικά φρούτα και λαχανικά από τα χωράφια μας (δικά μας και συνεργατών μας) κατευθείαν στη πόρτα του σπιτιού σας.

Έτσι λοιπόν μας παραγγέλνετε, συλλέγουμε τα προϊόντα της παραγγελίας σας, και σας τα φέρνουμε στο σπίτι ή όπου αλλού θέλετε.

Προσπαθούμε με αυτό τον τρόπο να παίξουμε τον ρόλο του «θείου από το χωριό» που στέλνει στους δικούς του ανθρώπους, τα καλούδια που βγάζει ο κήπος του κάθε εποχή».

 

 

Τρόποι επικοινωνίας

[email protected]

http://biokremmydas.wikidot.com

τηλ. 6936873007

Δημοσιεύτηκε στις Οκτ 9 2011. Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένος σχετικά με αυτό το άρθρο μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να κάνετε ένα σχόλιο σε αυτό το άρθρο

MHNYMA

GPOiNT

Αναζήτηση

Αναζήτηση ανά ημερομηνία
Αναζήτηση ανά κατηγορία
Αναζήτηση με το Google

Photo Gallery

Σύνδεση | Designed by Fabrica Design Studio